Ervaringen van Directiesecretarissen Overheid

Alle ervaringen | Bestuurssecretarissen | Directiesecretarissen Overheid | Finance

“De bijeenkomsten en het netwerk van Inspire zijn zeker van meerwaarde voor de functie van directieadviseur. Waar de functie vrij intern gericht is, zorgen de bijeenkomsten ervoor dat je even uit de waan van alle dag stapt en met (iets meer) afstand naar de eigen organisatie en de eigen rol kijkt. Dat is een verrijking van het werk, zeker ook omdat het met gelijkgestemden is. Dat zorgt voor herkenning van zaken, maar ook dat je zonder al te veel tekst en uitleg goed kunt sparren en kennis kunt delen. Daarnaast wordt je eigen netwerk vergroot, wat prettig is om ook tussendoor snel met elkaar te kunnen schakelen of informatie te kunnen delen en ophalen.”

Linda van der Heijden
Adviseur gemeentesecretaris en concerndirectie Gemeente Almere

“Elke bijeenkomst is een feest van herkenning. Het is erg leerzaam om ervaringen uit te wisselen met anderen die de uitdagingen in de rol van directiesecretaris als geen ander kennen. Daarnaast zijn de verschillende gastsprekers een bron van inspiratie. Een mooie manier om even uit de dagelijkse praktijk te stappen en te reflecteren.”

Florine Jonker
Directiesecretaris Beheer en Uitvoering Provincie Noord-Holland

“Hoe waardevol is het kennis te delen met collega directiesecretarissen? En hoe belangrijk is het je netwerk te vergroten en te ervaren hoe actuele thema’s leven bij je collega’s in het land. Voor mij vormt het deelnemen aan het netwerk van Inspire een belangrijke meerwaarde. De bijeenkomsten bieden nieuwe inzichten op onderwerpen die we allemaal tegenkomen in ons dagelijks werk. Maar ook de goede gesprekken met gelijkgestemden zijn een bron van energie. De thema’s sluiten goed aan bij landelijke ontwikkelingen of trends die spelen binnen ons vakgebied. Naast de bijeenkomsten met Inspire heeft het netwerk mij ook iets aanvullends gebracht. Elke twee maanden heb ik met twee collega directiesecretarissen een apart overleg waarin we specifieke kennis en ervaringen uitwisselen. Het netwerk draagt dus naast een groter netwerk ook bij aan de toegankelijkheid van collega directiesecretarissen in andere organisaties. En dat is echt heel mooi.”

Marja de Boer
Directiesecretaris Gemeente Hoorn

“Bij Inspire is het fijn te kunnen sparren met collega directiesecretarissen. Het uitwisselen van ervaringen en dilemma’s is prettig en hierbij leer je ook van de nieuwe inzichten die je met elkaar deelt. Daarnaast worden actuele onderwerpen op de agenda gezet met interessante sprekers. Kortom, een goed en nuttig netwerk“.

Lilian Baert – de Looff
Adviseur en secretaris | Directieraad | BAR-organisatie

“In de kennisgroep kan ik ervaringen uitwisselen, kennis delen en inspiratie opdoen. Maar nog belangrijker vind ik de herkenning bij elkaar en het spiegelen. Uit iedere bijeenkomst neem ik een wijze les mee en die gaat regelmatig meer over mijzelf (in mijn rol) dan over de inhoud.”

Ilse de Vreede
Directiesecretaris Gemeente Den Haag

“Voor mij zit de meerwaarde in dat ik ervaringen kan ophalen en kennis kan delen met andere directiesecretarissen. Op een prettige en enthousiaste manier faciliteren jullie onze “club”. Ook tijdens deze Coronatijd lukt het jullie om ons te blijven verbinden met elkaar. Uit beiden haal ik veel energie.”

Anita Sloof
Directiesecretaris Gemeente Roosendaal

“Het geeft energie en ruimte in je hoofd om geregeld met vakgenoten van gedachten te wisselen en je ervaringen te delen. Ook de verwondermomentjes ontbreken daarbij niet: het is leuk om te horen hoe het óók kan, want de vraagstukken komen vaak overeen maar de antwoorden vormen een brede waaier aan mogelijkheden. Actuele onderwerpen, interessante sprekers en een levendige dialoog zorgen voor verrijking van deze toch al prachtige functie.”

Carina de Wijs
Directiesecretaris gemeente Venlo