Even voorstellen…

Alexander Berkhoff, organisatiecoach en mede-oprichter Inspire Inc

Waar ik gelukkig van word

Te vaak kom ik tegen dat mensen geen eigenaarschap pakken over hun eigen werk of leven. Zich verschuilen of verleerd zijn ‘normaal’ te doen. Ik word er gelukkig van als ik mensen kan helpen dat eigenaarschap wél te pakken, hun eigen denk- en doekracht weer aan te zetten. Als ze weer durven te vertrouwen op zichzelf en elkaar. Als ze weer hun eigen leider worden.

Zo kan ik enorm genieten van het hockeyteam van mijn dochter waar ik, als coach, erom bekend sta altijd een appeltje te eten langs de kant. Door dat appeltje (en mijn volle mond) kan ik niet hard schreeuwen en ontstaat de ruimte voor het team om zichzelf te sturen.

Wat meesterschap voor mij betekent

Voor mij onderscheidt de meester zich door de bezieling die hij in zijn werk legt. Hij weet intuïtief of iets werkt of niet. Zo probeer ik in mijn werk de vraag achter de vraag centraal te stellen en voorbij ‘de oplossingsmethodiek’ te kijken, omdat ik te vaak zie dat deze schijnoplossingen bieden. Daardoor word ik door opdrachtgevers gevraagd bij hun niet alledaagse vraagstukken. Vaak word ik daarbij gezien als onorthodox, bijvoorbeeld omdat ik geen dikke rapporten meer schrijf, maar gewoon ergens begin en beweging creëer. Daar moet je als opdrachtgever wel tegen kunnen.

Wat doe je bij Inspire Inc

Robert van Gemert, de oprichter van Inspire, en ik kennen elkaar al een flink aantal jaren, omdat ik expertisepartner in één van de groepen was. Toen leden van de Inspire kennisgroep en Robert benaderden met de vraag: “kunnen jullie ook niet iets voor onze interne organisatie doen?” ontstond onze droom om met elkaar een nieuwe ‘cel’ binnen Inspire op te zetten: Inspire Inc. Als trotse roerganger van het Inspire Inc team, onderhoud ik contacten met klanten en match de vraag met ons aanbod van onze adviseurs en coaches. En natuurlijk verzorg ik zelf ook trajecten bij onze klanten.

Expertise

  • Leiderschap
  • Strategiealignment en doorleven
  • Betekenisgeving
  • Cultuurvraagstukken
  • Zelforganisatie & eigenaarschap

Wat onze klanten over Alexander zeggen:

“Alexander heeft ons geholpen de context vorm te geven waarbinnen wij ons eigen leiderschap kunnen laten zien.”

Yvonne Zuidgeest, manager Mee Zuid-Holland Noord

“Alexander ging met ons een open gesprek over leiderschap aan. Hij daagde uit, prikkelde en scherpte onze geest. Bovenal had hij een prettige combinatie van nieuwsgierigheid, kwetsbaarheid en respect.”

Willy Nales, manager HR Hotelschool The Hague