Data- en AI-gedreven innovatie

Landelijke Inspire bijeenkomst voor Financials

o.l.v Frans Feldberg op vrijdag 15 november 2024, van 08.30 uur tot circa 13.30 uur, bij Miele in Vianen (De Limiet 2).

Data- en AI-gedreven innovatie: hoe doe je dat succesvol in een tijd waarin ChatGPT het toverwoord lijkt te zijn?

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat de meerderheid van alle data- en AI projecten die worden gestart niet succesvol zijn. Wat in het ‘datalab’ werkt, blijkt in de dagelijks praktijk maar al te vaak niet het gewenste resultaat op te leveren. Wil je als organisatie relevant blijven in een tijd waarin ChatGPT het toverwoord is, dan is het toch echt essentieel dat dataprojecten succesvol zijn. Hier moet dus verandering in komen!

Op basis van een analyse van de oorzaken van falende data- en AI-projecten komt hij met oplossingen en geeft hij concrete handvatten voor het starten van succesvolle dataprojecten.

In zijn presentatie beantwoordt Frans de volgende vragen:

  • Hoe blijf je als organisatie relevant in een wereld waarin ChatGPT hét toverwoord lijkt te zijn?
  • Hoe start je een succesvol dataproject?
  • Hoe voorkom je dat we als “dwazen” achter het ‘hoe’ aan rennen (“we moeten iets met AI!”), zonder eerst over het ‘waarom’ te hebben nagedacht?
  • Hoe ontwikkel je een gemeenschappelijke taal waarin data-, IT- en domeinprofessionals elkaar begrijpen en succesvol samenwerken?

Frans wil jullie graag inspireren met aansprekende voorbeelden en concrete cases.

Spreker: Frans Feldberg

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op het beantwoorden van de vraag hoe je als organisatie relevant blijft in een wereld waarin data en artificial intelligence (AI) disruptief kunnen zijn voor de waarde die je als organisatie creëert. Hij werkt samen met een variëteit aan organisaties (profit en non-profit, groot en klein) aan (big) data en AI projecten.

Frans is mede-oprichter en directeur van ’the Amsterdam Center for Business Analyitcs’, een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, data science en AI (VU instituut). Hij is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar, een regionaal kennis- en innovatieplatform op het gebied van (big) data en kunstmatige intelligentie, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit Amsterdam, de provincie Noord-Holland en het regionale bedrijfsleven intensief samenwerken (’triple helix’).

Als consultant en ondernemer heeft hij veel ervaring met de ontwikkeling en implementatie van data- en AI-gedreven bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen, en de publieke sector. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops over de invloed van (big) data en artificial intelligence op individuen, organisaties en de samenleving.

Programma

08.30 – 09.00 uur: Ontvangst deelnemers met een kopje koffie/thee
09.00 – 09.05 uur: Welkomstwoord door Bruno van Lelieveld
09.05 – 12.30 uur: Interactieve sessie met Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation
12.30 – 13.30 uur: Lunch en netwerken

Aanmelden kan via het inschrijfformulier onderaan de pagina

De landelijke bijeenkomst is voor leden inbegrepen in hun jaarprogramma. Ben jij een financial en nog geen deelnemer van Inspire, dan is dit de uitgelezen kans om een van onze bijeenkomsten te bezoeken. Kosten voor deelname zijn €225,-.

Een week voor de bijeenkomst ontvang je de definitieve bevestiging met de laatste details. Heb je vragen? Mail gerust even naar Bruno (bruno@inspireprofessionals.nl) of Christy (christy@inspireprofessionals.nl)

Wij hopen je van harte te mogen verwelkomen op vrijdag 15 november bij Miele in Vianen!

Team Inspire

Aanmelden landelijke Inspire bijeenkomst op 15 november 2024

Naam(Vereist)